2 Temmuz 2015 Perşembe

Parmesanlı Patlıcan

Patlıcan kıartması en sevdiğim kızartma sebzedir. Hele yazın taze domates sosuyla servis edileni yeme de yanında yat.
Yurt dışına sık sık gidip geldiğimizden parmesan peynirinin de mozarella kadar yakıştığını görüp sıvadım kolları...

Malzemeler;


  • 1 adet Topan(Yuvarlak) Patlıcan
  • 2 Adet Orta Boy Domates
  • 1 Yemek Kaşığı Toz Parmesan Peyniri
  • 2 Tatlı Kaşığı sızma Zeytinyağı
  • 2 Diş Sarımsak
  • 2 Yaprak fesleğen
  • 1/2 Çay Kaşığı Şeker
  • 1 Çay kaşığı Tuz
  • Taze Çekilmiş Karabiber

Yapılışı;

  • Patlıcanlar yuvarlak yuvarlak kesilir ve tuzlu suya konur
  • Tuzlu suda 15-20dk beklettiktn sonra Havlu kağıt üzerine alınır ve tüm suyu süzdürülür
  • Döküm tava ısıtılır ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenir
  • Patlıcanlar tavada pişirilir 
  • Fırın 180 derecede ısıtılır
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir 
  • Patlıcanlar dizilir ve üzerine parmesan peyniri serpilir
10-15dk yeterli oluyor ancak siz fırınınıza göre kontrol etmeyi unutmayın...

Domates Sos için;

  • Küp küp kesilmiş domatesler orta ateşte sularını şekene kadar pişirilir
  • Sarımsaklar rendelenir ve sosa eklenir
  • Şeker eklenip 1dk pişirilir
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenir
  • Tuz ve Karabiber eklenir
  • İnce kesilmiş fesleğen eklenir ve ocaktan alınır
Patlıcanların üzerine gezdirelerek servis yapılır... 

Sandviç içinde kullanmak içinde bire bir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder