Yurt dışına sık sık gidip geldiğimizden parmesan peynirinin de mozarella kadar yakıştığını görüp sıvadım kolları...
Malzemeler;
- 1 adet Topan(Yuvarlak) Patlıcan
- 2 Adet Orta Boy Domates
- 1 Yemek Kaşığı Toz Parmesan Peyniri
- 2 Tatlı Kaşığı sızma Zeytinyağı
- 2 Diş Sarımsak
- 2 Yaprak fesleğen
- 1/2 Çay Kaşığı Şeker
- 1 Çay kaşığı Tuz
- Taze Çekilmiş Karabiber
Yapılışı;
- Patlıcanlar yuvarlak yuvarlak kesilir ve tuzlu suya konur
- Tuzlu suda 15-20dk beklettiktn sonra Havlu kağıt üzerine alınır ve tüm suyu süzdürülür
- Döküm tava ısıtılır ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenir
- Patlıcanlar tavada pişirilir
- Fırın 180 derecede ısıtılır
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir
- Patlıcanlar dizilir ve üzerine parmesan peyniri serpilir
10-15dk yeterli oluyor ancak siz fırınınıza göre kontrol etmeyi unutmayın...
Domates Sos için;
- Küp küp kesilmiş domatesler orta ateşte sularını şekene kadar pişirilir
- Sarımsaklar rendelenir ve sosa eklenir
- Şeker eklenip 1dk pişirilir
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenir
- Tuz ve Karabiber eklenir
- İnce kesilmiş fesleğen eklenir ve ocaktan alınır
Patlıcanların üzerine gezdirelerek servis yapılır...
Sandviç içinde kullanmak içinde bire bir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder