18 Nisan 2015 Cumartesi

Kepekli Poğaça

Uzun süredir evde poğaça pişirmediğimi farkettim ve sabah arkadaşlarımıza kahvaltıya giderken yanımda götürürüm diye yapmak istedim.
Son zamanlarda tüm tariflerimi mümkün olduğu kadar sağlıklı yapmaya çalıştığımdan poğaça'nın da sağlıklı olmasını istedim.
Lezzeti hiç değişmedi ama sağlık arttı...

Malzemeler;

1 Bardak=200ml

•50gr yumuşamış tereyağ
•1 Bardak Yoğurt
•1/2 Bardak Zeytinyağ
•1/2 Bardak Sıvı Yağ
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karbonat
•1/2 Demet Dereotu
•1 Yumurta Beyazı-Sarısı üzerine
•280-300gr Un
•150gr Kepekli Un


İç Malzeme

•100-150gr Beyaz Peynir
yada
•100gr Rendelenmiş Kaşar Peynir
•1 Çay Kaşığı Zeytinyağ

Yapılışı;

•Fırın 160 derecede ısıtılmaya başlanır
•İyice yumuşamış Tereyağ,Yumurta Akı, Yoğurt, Zeytinyağ, Sıvıyağ, Tuz ve karbonat birlikte çırpılır
•İnce kıyılmış dereotu eklenir ve karıştırılır
•Eğer stand mikseriniz varsa hamur yoğurma aparatını takın ve önce kepekli unu ekleyip karışmasını bekleyin, ardından beyaz unu ekleyin 
•Hamur hafif yağlı ele yapışmayan bir hamur olacak
•Fırın tepsisine yağlı kağıt serin
•Orta boy bezeler kopartın, elinizle açın ve tam ortasına peynir yerleştirin
•Kapatıp Yuvarlayın
•Üstlerine yumurta beyazını sürüp, yaklaşık 30-35dk üzerlerini tamamen kızarana kadar pişirin

Mümkünse ılık servis edin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder