Güney Amerika'ya henüz yolum düşmemiş olsa da New York'ta kahvaltı ettiğimiz yerlerde menülere bakmış ve benim bu sabah hazırladığım gibi bir kahvaltı quesadilla'sı görmüştüm tek farkı yan masada oturan kişi üzerine bolca acı sosu boca etmişti ki benim aram pek yoktur acıyla...
Malzemeler;
•1 Küçük boy Tortilla Ekmeği
•1 Yumurta
•1/2 Küçük Boy Kırmızı Kapya Biber
•1/2 Küçük Boy Turuncu Kapya Biber
•1/2 Küçük Boy Sarı Kapya Biber
•1/4 Avacado
•2 Küçük Dilim Hindi Füme
•1-2 Dal Dereotu
• 2 Tane Mini Yedikule(Yoksa taze marulda olur)
•1 Yemek Kaşığı Krema
•1 Çay Kaşığı Tuz
•Yaklaşık 1 Çay Kaşığı Taze Çekilmiş Karabiber
Hazırlanışı;
•Avacado'nun kabuğu soyulur ve ezilir
•Yumurta bir kenarda çırpılır, içine tuz eklenir
•Hindi füme ince şeritler halinde kesilir
•Biberler ince ince kesilir
•Dereotu ince ince kesilir
Yapılışı;
•Biberler az bir yağ ile yapışmaz tavada sotelenir
•Üzerine hindi ve yumurta eklenir, 1-2 defa karıştırılır
•Krema eklenir, azıcık kaynatılır
•Dereotu eklenir
•Karabiber çekilir ve kurumadan pişirilir
•Diker yanda tost makinasında tortilla ekmeği ısıtılır
•En alt kısmına avacado sosu konulur
•Üzerine Minikuleler eklenir
•Daha sonrada çırpılmış yumurta eklenir
Acı sevenler için acı sos ekleme zamanı gelmiştir...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder