10 Nisan 2015 Cuma

Enginarlı-Pancarlı Semizotu Salatası

Salata'nın başlı başına bir yemek olduğuna inananlardansanız bu salataya bayılacaksınız. 
Biz dün gece harika bir makarna yanında hazırladığım bu salatayı tükettik, et yada tavuk yanında da tercih edilebileceği gibi başlı başına yemek olarak ta servis edilebilir. İçindekilerin lezzetinin yanı sıra sosu da bir o kadar lezzetli. 

Genel olarak sostaki oranları kendi zevkinize göre ayarlayabileceğiniz gibi benim oranlarımı da kullanıp lezzetli bir salata elde edebilirsiniz...

Salata Malzemeleri;

•2 Küçük demek semizotu
•3-4 Adet bebek Enginar
•1/2 Cup Pancar 
•1/4 Cup Mısır

Sos Malzemeleri;
•3 Yemek kaşığı Sızma Zeytinyağı
•1 Yemek kaşığı Nar Sirkesi
•1 Yemek kaşığı Limon Suyu
•1 Tatlı kaşığı Bal
•1 Çay kaşığı Dijon Hardalı
•1 Tatlı Kaşığı Kadar Deniz Tuzu
•1 Tatlı Kaşığı Taze Çekilmiş Karabiber

Hazırlanışı;

•Semizotları sadece yaprakları kalacak şekilde ayıklanır ve sirke katılmış suda bekletilir
•Enginarlar üzerlerine su gelecek şekilde 1 tatlı kaşığı zeytinyağı gezdirilerek haşlanır
•Haşlanan Enginarlar küçük parçalara bölünür
•Küçük boy pancar haşlanır ve küçük parçalara bölünür
•İyice yıkanmış semizotu, tam olarak kurutulur ve geniş bir servis tabağına alınır
•Üzerine pancar, enginar ve mısır eklenir

Sos Hazırlanışı;

•Sosta tüm malzemeler bir araya konulup ufak bir çırpma teli ile çırpılır ama buradaki en önemli nokta bal ve harfalın tam olarak eriyip diğer malzemelere karışması

Hazırlanan sos salatanın üzerine dökülür...

Afiyet olsun... 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder