O yüzden bin bir türlü çözüm arıyorum kendime pişirmek için. Yalancı muhallebi yaptım bu öğlen, işin güzeli üstüne Hindistan cevizi serpip meyvelerle süslerseniz ve içine de vanilya eklerseniz. Tat güzel oluyor...
Malzemeler:
- 2 Bardağa yakın Süt( Yarım Yağlı Kullandım) yaklaşık 350ml
- 1 Çorba Kaşığı Pirinç Unu yaklaşık 20gr
- 1 Çay Kaşığı Mısır Nişastası( Sadece Kıvam versin diye baktınız sizinki kıvamlı oluyor koymanıza gerek bile yok)
- 3 Adet Kesme Şeker( toz yada sıvı tatlandırıcı da olur)
- 1 Çay Kaşığı Vanilya Özütü
- 1 Çay Kaşığı Hindistan Cevizi Tozu
- Frenk Üzümü
- Böğürtlen
Yapılışı:
- Süt ve Pirinç Unu orta ateşte yanan tencerenin içine konulur ve devamlı karıştırılır, 2-3 dk sonunda şekerler ve vanilya özütü eklenir
- Kaynamaya başladığında kıvamı çok sıvı olduysa nişasta ekleyin, muhallebi kıvamı tuttuysa hiç eklemenize gerek yok
- Bu aşamada isterseniz vanilya yerine damla sakızı da ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder