Enginar en sevdiğim sebzedir benim, her gün verin yerim ama doğrusu fiyatı çokta makul değil her gün pişirmek için.
Yine de tazesini bulunca gözlerim parlıyor ve hemen sepete atıveriyorum. Bugünlerde ise bol bol sepete atma işini internetten yapıyorsanız hele bir tık uzağınızda...
Domateslerimi uzun zamandır Hasanbey'in Çiftliğinden sipariş ediyorum ve çokta memnumum. Bu hafta siparişimi verirken gözüme çarpan bebek enginarlarla sezonu bu şekilde açmış oldum.
Bu öğlen enginar yesem, çabuk pişirsem, lezzetine de doyamasam dedim ve....
Malzemeler;
- 1 Bebek Enginar
- 1 Limon suyu
- 2 Kaşık Ayvalık Zeytinyağı
- 2 Çay Kaşığı Ayvalık Zeytinyağı
- Deniz Tuzu
- Taze Çekilmiş Kara Biber
- 1 Yemek Kaşığı Mayonez
- 1 Çay Kaşığı Sarımsak Tozu
- 1 Çay Kaşığı Kimyon
- 1 Çay Kaşığı Kişniş
- 1 Çay Kaşığı Tatlı Toz Kırmızı Biber
- Enginarın sapı tam ucundan kesilir ve en sondaki sert yaprakları alınır
- İkiye bölünür
- Ortasındaki yumuşak tüyleri alınır
- Hemen limon suyu ile ovulur
- Buhar tencereniz varsa suyu koyup aparatını yerleştirin, yoksa bir tencereye su koyun tel süzgeç yerleştirin ama süzgecin suya değmemesine dikkat edin
- Enginarları buhar yönteminde 20-25dk yumuşayıncaya kadar haşlayın
- Haşlanan Enginarları bir tabağa alın ve varsa döküm tavanızı kızdırın, yoksa yapışmaz herhangi bir tava kızdırın
- Enginarların her iki tarafını varsa sprey ile yağlayın yoksa bir peçete kullanın, fazla yağ kızarma etkisi yaratır
- Her iki tarafını ortalama 5 er dk ızgara yapın ve tabağa alın...
- Tüm malzemeleri bir sos kabında karıştırın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder