26 Mart 2015 Perşembe

Ekmek mi? Sos mu?

Kim sevmez ki sandviç yemeyi? En sevdiğiniz malzemeleri koyun üst üste olsun bitsin...
Ama öyle kolay olmuyor işte, birbirini tamamlayan lezzetler var sandviçlerde, ağzınız şenlik yaptıran...
Benim bugün yaptığım sandviç onlardan biri mesela, öyle severim ki lezzetli sandviçler yapmayı.

Malzemeler;

•1-2 Dilim Somon Füme
•1 Tatlı kaşığı Dijon Hardalı
•1 Çay kaşığı Bal
•1 Çay kaşığı teryağ
•1 Dilim Marul
•1 Dilim Közlenmiş biber
•1-2 Dilim Cheddar Peyniri
•İnce kıyılmış dereotu
•2-3 adet kapari çiçeği
•Tuz
•Karabiber
•2 Dilim Ekşi Mayalı Çavdar yada Tam Buğday ekmeği

Yapılışı;
•Bal ve Hardal bir kasede karıştırılır, tuz ve karabiber eklenir
•Dereotu ince kıyılır ve hardal karışımına eklenir
•Ekmekler 1-2dk hala yumuşak kalacak şekilde ısıtılır
•1 Tanesine tereyağ diğerine hardal karışımı sürülür
•Tereyağlı olanın üzerine 1 dilim somon koyulur
•Üzerine közlenmiş kapya biberi koyulur
•Marul eklenir
•Marulun üzerine 1 dilim daha somon konur
•Kapari çiçekleri azıcık ezilip konur
•Üstüne peynir eklenir
•Tereyağlı ekmekle kapatılıp, sandviç şeklinde azıcık tost makinasında ısıtılır

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder